Novo

AMERIČKI STRAH JE STVARAN! Do kraja godine trupe će koristiti “Prometeja” – Putinov govor zaledio KRV U VENAMA- EVO KAKAV NAS HAOS OČEKUJE!

Vladimir Putin, predsednik Rusije je najavio da će ruska vosjak do kraja kalendarske godine dobiti najsavremenije naoružanje u vidu PVO sistema “S-500″i raketa “Sarmat”. Danas se Vladimir Putin obratio svim diplomcima vojnih fakulteta, on je najavio da će ruska vojska do kraja godine dobiti najsavremenije oružje u vidu PVO S – 500 sistema kao i tešku interkontinentalnu balističku raketju Sarmat.

“Nastavićemo da razvijamo i jačamo naše oružane snage, uzimajući u obzir potencijalne vojne pretnje i rizike, a na osnovu lekcija savremenih oružanih sukoba, i unapredićemo njihovu borbenu snagu“ rekao je putin, a predsednik je zatim rekao da je izvedeno uspešno testiranje teške interkontinentalne balističke rakete Sarmat. “Planirano je da do kraja godine prvi kompleks bude u primeni u vojsci”, dodao je predsednik Rusije. Potom je rekao i da se najsavremenije anti raketni sistem i protvi vazdušnih odbrambenih sistem S 500 već doprema ruskim oružanim snagama.

Zatim je Putin rekao sledće: “Među prioritetnim oblastima je opremanje trupa novim sistemima naoružanja koji će odrediti borbenu efikasnost vojske i mornarice u narednim godinama i decenijama“. Australija, Velika Britanija i SAD u septembru 2021 tgodine potpisale su sporazum o vojnoj tahničkoj saradnji pozantiji kao AUKUS. Kao prvi cilj ovog sporazuma je pomoć Australiji u naabci podmornica koje će nositi nuklearnu raketu kao i zajedničko razvijanje hipersoničnih raketa. kako kažu vojni stručnjaci ova raketa Sarmat nema ni jednog rivala na svetu, tako da može da napada ciljeve i kroz Severni i Južni pol, savladajući sisteme protiv raketne odbrane i također može da pogodi mete bilo gde da se nalaze na svetu, sve to tvrdi ruski ekspert.