Zdravlje

AKO ŽELIŠ DA SMRŠAŠ, EVO U KOJE VREME DA DORUČKUJEŠ, RUČAŠ I VEČERAŠ: Srpski Dr Filgud dao savet – OVO PROVERENO DELUJE!

Pošto smo već jako blizu Nove godine i Božića, samim time sve je više i više dobre hrane na stolu, a voća i povrća zbog same zime sve je manje i manje. Generalno na balkanu tamo negde oko marta jako veliki procenat ljudi shvati da su u velikom problemu sa kilažom, jer se nakupi jako puuno masnih naslaga od mesa, kolača, i raznih delicija koje nam svako skoro nudi.

Onda se na vrat i na nos kreće sa razno raznim dijetama koje su u većini slučajeva itekako nezdrave, te se rigoroznim merama pokušava smršati što pre nego što krenu letnji feriji i odlazak na more. Međutim, nismo jedina nacija na svetu koja ima problema sa gojažnošću, pa ćemo reći podatak od SZO, da su amerikanci nacija sa najvećim procentom gojaznih osoba na celom svetu. Saša Plečević je poznati srpski doktor i nutricionista koji ima i nadimak Srpski doktor filgud, koji je je rekao da je nemoguće ssda se smrđa 15 do 20 kilograma na mesec, ali se može smršati do 5 kilograma unutar jednog meseca. 

Kako je on rekao, najbolja opcija je ta da se doručkuje ok o9 sati, a oko 12 sati da imamo manju užinu, voćku ili neki jogurt. Ono što on navodi kao glavni obroj jeste ručak koji treba da bude oko 15 sati, oko 18 sati malo voća i povrća kao užinu, a večera je najbolja kada se jede između 19 i 20 sati, posle toga apsolutno ništa ne treba više da se jede. Kako vi jedete i koji su vam termini za obroke?