Zanimljivosti

Ako uspete pronaći slovo među ovim brojevima za DESET SEKUNDI, VI STE PRAVI MAHER: 97% ispitanika nije uspelo, VEROVATNO NEĆETE NI VI (FOTO)

Koja je uloga zabavnih igara? Naravno, zabava, u prvom redu, a onda razonoda, pa druženje, pa razvijanje koncentracije, podizanje adrenalina….

Sve su to odlike koje se vežu za bilo koje zabavne igrice, a njih je bezbroj u ponudi, online koje možemo skinuti i igrati i na mobitelu, na laptopu… Ili one društvene igre koje su uglavnom glavna zabava u porodicama sa djecom, od memori igrica, ne ljuti se čovječe, Monopilija… A veoma važna uloga ovoh igrica je svakako opći trening mozga.

Bez obzira šta radili u toku dana sve češće se govori o mentalnoj gimnastici, mnoge firme u kojima zaposlenici imaju zahtjevne poslove tipa programiranja, crtanja i slično uvode obavezne pause u kojima će zaposlenici “malo odmoriti svoj mozak” a u stvari će još izoštriti svoje vijuge. Zato napreduju i kompanije koje se bave razvojem edukativnih sadržaja i programa pa rade uglavnom na igrama koje su direktno usmjerene ka treningu uma. Od zagonetki, pitalica, matematičke gimnastike do rješavanja vizuelnih nedoumica ili pak igrica logičke prirode

Dobro je poznato da se treningom mozga, raznim jednostavnim zadacima mogu postići daleko bolji rezultati i jačanje sposobnosti pojedinaca u obavljanju i nekih drugih zadataka.

Neki stručnjaci su čak iznosili tvrdnje da se intenzivnijim treningom moždane mase, može uticati i na povećanje koeficijnta inteligencije.

Današnja zagonetka ili vizuelna iluzija traži od igrača jako veliku koncentraciju, dobru moć opažanja, stpljenje prije svega.

Do sada se pokazalo da samo jedna od pet osoba može pronaći rješenje. Pitanje ove zagonetke je da pronađete slovo među silnim brojevima na slici? Kako vam ide?

Dobro pogledati, možda ste baš vi ta jedna od pet osoba.

Ako vam se nije posrećilo da nađete rješenje evo pomoć – u devetom redu petica i šestica se nalaze i veliko slovo “S”.

Ovo je bio pravio trening sive mase,zar ne?