Savjeti

Ako su vam zidovi CRNI od vlage i puni buđi, NE SMETE VIŠE DA SE TRUJETE: Rešite se otrova iz kuće za samo par minuta, kao da nije ni postojala!

Problem vlage u kućama i stanovima u kojima osoba boravi naročito je izražen kod pojedinaca koji žive u kućama, ali nije rijetkost da se ona čak javlja u stanovima koji se nalaze u zgradama.

Vlaga nastaje naročitoo sada u zimskim uvjetima kada se počelo zagrijavanje prostorija, a temperature vani su isuviše niske.

Ukoliko vam dom nema dobru izolaciju, tada se vlaga počinje nakupljati u zidovima, a problem su zapravo vanjski zidovi i to najčešće u dijelu gdje se nalaze noseći stupovi. Vlaga se isto tako zna pojaviti u blizini prozora, jer su to ipak mjesta na kojima se, zapravo, događa najveći kontakt između vrućeg i hladnog zraka i tamo se kreira kondenzacija.

Vlaga koja dolazi na zidove nije veliki problem, izuzev logično estetske, mada problem predstavlja kada se na njoj počnu razvijati gljivice koje onda poslije uzrokuju plijesan. Te su gljivice također vrlo štetne za ljudsko zdravlje, posebno u zatvorenom, jer ih tada ljudi udišu i javljaju se samim time ozbiljni respiratorni problemi.

Ukoliko i vi imate problem s vlagom u svom domu, sigurno ste već isprobali mnogo načina da se toga riješite. U trgovinama postoje proizvodi koji su namijenjeni upravo za uklanjanje vlage, ali nisu toliko učinkoviti kao što se reklamiraju.

Naime, ta sredstva nisu nikakvo dugoročno rješenje jer se plijesan vrlo brzo ponovno pojavljuje i danas vam donosimo savjete kako riješiti ovaj problem brzo, jeftino i učinkovito. Sve što vam treba je vodikov peroksid koji možete dobiti u bilo kojoj apoteci, a trebate ga uliti u bočicu koja ima sprej i time prskati sva mjesta koja su zahvaćena plijesni. Ostavite da djeluje barem nekig deset minuta, a zatim uzmite suhu krpu i sve dobro obrišite. Ukoliko je još ostalo plijesni, ponovite cijeli postupak.