Zanimljivosti

AJOJ DEVOJKO DRAGA ŠTA TI PADE NA PAMET?! Hit snimak sa srpske svadbe: Djeveruša se popela na stol i počela da igra, A ONDA JE NASTAO HAOS (VIDEO)

Svadbe su mjesto gdje se okupe prijatelji, rodbina i drugi gosti kako bi se proveselili i proslavili čin sklapanja braka jednog para.

Za mladence je to kruna njihove veze, obično se svadba planira mjesecima unaprijed, koliko gostiju, koliko hrane, ko će da pjeva, ukrasi, stolnjaci i slično. Veoma često se štedi jedan duži period kako bi se napravila bogata svadba.

A onda se poslije priča o toj svadbi, kako je bila dobra vjenčanica, kako je bilo lijepo aranžirano, kako je bila dobra muzika, a tek hrana… Imponuje to mladencima ali i njihovim roditeljima da su zadivili prijatelje i rodbinu.

Ali, nekada, ili bolje rečeno veoma često se desi nešto na svadbi što onda postane prva tema priče i baci u sjenu ove detalje od ranije, neki gosti se zbog svojih postupaka nađu u centru pažnje, pa se o njima više piše nego o mladencima. To se nekako veoma često dešava na srpskim svadbama, koje su daleko poznate po velikim veseljima.

Jedan takav snimak, sa jedne svadbe u Srbiji, je postao pravi hit na društvenim mrežama.

Ova djevojka, gošća na svadbi, se baš opustila  i uživjela, i bila je više nego ponijeta sa atmosferom na svadbi, muzikom, pićem i uopšte atmosferom.

Kada je zapjevala pjesma, bez koje ni jedna svadba kod nas ne ide, “Danas majko ženiš svoga sina”, djevojka je ponijeta pjesmom, skočila na sto i počela se vrtiti u ritmu pjesme .

I tok se vrtila u taktu pjesme, lupkala štiklama i vrtila tijelom, sto je popustio i ona se našla na podu. Naravno da su sjevnuli mobiteli, napravljene su fortografije i snimci ali to nije dalo zbuniti ovu veselu djevojku-nastavila je igrati i veseliti se.

E tako i treba, na svadbi i treba biti veselo.