Novo Showbizz

“A SADA MALO SUROVE ISTINE”, Sadik se prije pola sata oglasio na Instagramu: EVO KO JE ON ZAPRAVO, OTKRIO DETALJE O PORODICI

Nakon što je snimak Sadika Hasanovića, finaliste Zvezde Granda i njegovog nekadašnjeg benda sateliti izazvao cijelu buru u javnosti zbog navodnih nacionalističkih pjesama, Grand produkcija se oglasila zvaničnim saopštenjem, a poslije toga se oglasio i Sadik, Jelena Karluša, Aca Lukas, Đorđe David…

Dok se javnosti ne smiruje skandal, pjevač je odlučio da se opet oglasi naglašavajući da je to zadnji put kada je ova tema u pitanju.

– Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj djed je bio violinista, otac pjevač.. Ja sam nastavio, kako kod nas kažu s koljena na koljeno. Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla umjesto uspješne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje porijeklo, a pjevati nikada prestati neću. Ovih dana me brutalno napadaju.

– A sad malo surove istine…

“Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju mizičku tradiciju. Moj djed je violinista, otac pjevač… Ja sam nastavio s pjevanjem, kako kod nas kažu s koljena na koljeno. Ali, ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla, umjesto uspješne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje porijeklo, a pjevati nikada prestati neću.

Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko pa neću ni ja, a volio bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i da pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale Zvezde Granda dokazao.

Ostatak pročitajte na slici ispod: