Zanimljivosti

90% ih ne zna?! KO JE KRIV ZA SUDAR I GDE JE POGREŠIO: Vozač koji pretiče ili onaj koji skreće levo?

Jako dugo vremena nismo imali članak na sličnu temu, a uvek je jako dobro prolazio, jer je kod svih vas izazivalo takmičarski duh, ko je bolji u vožnji? Gde ko greši, kakva pravila važe na raskršću, ko zapravo u pojedinim situacijama ima pravo prvenstva prolaza. Posebne su situacije kada ne radi svetlosna signalizacija, jer koliko god imali iskustva za volanom, i koliko god dugo vozili u trenutcima kada ste dekocentrisani i kada trebate da reagujete u sekundi, mozak jednostavno zakaže.

Tada dolazi pod obavezno do nekog sudara, i onda nastaje gužva na raskršćima, još ako se potrefi termin koji se slaže sa poslepodnevnom špicom, onda nastaje totalni haos. Zato je po+nekad dobro da se osoba edukuje pre vremena, i pre nego što zapadne u neki saobraćajni problem.

Zato na društvenim mrežama i na internetu u globalu, imao ovakva ili slična foto pitanja, koja ponekad unesu zabunu među čitaoce. Za danas smo vam spremili naoko jednu jako običnu rasskrsnicu, a vi je trebate dobro osmotriti i odgovoriti što pre na tačan način.

Sada se nameće pitanje, ko je kriv za ovu saobraćajnu nesreću? Vozač koji pretiče, Vozač koji skreće ulevo ili su kriva oba vozača? Jako često se zbog ovakvih grešaka i dešavaju saobraćajne nesreće. Koji je vaš odgovor?