Savjeti

8 JEDNOSTAVNIH TRIKOVA DA SMANJITE RAČUNE ZA STRUJU: Trošit ćete DUPLO MANJE, evo kako da UŠTEDITE NOVAC

Cijena električne energije svakodnevno raste, a režijski troškovi postaju sve veći teret kućnog proračuna.

Međutim, s većim računima za struju možete se suprotstaviti sa nekoliko veoma jednostavnih i učinkovitih trikova, čime uveliko smanjujete iznos svog računa za struju.

Kupite uređaje koji će uštedjeti električnu energiju

Kada kupujete uređaje, pripazite na energetski razred. Savjetuje se da trebate kupiti uređaje koji pripadaju energetskom razredu A, koji troše do 35 posto manje električne energije, za razliku od uređaja koji imaju energetski razred D.

Klima uređaji

Ogroman dio računa za struju ide tokom ljetnih mjeseci, tj. kada se pali klima uređaj. Prilikom postavljanja klime vrlo je važno uzeti u obzir njezin položaj. Klima uređaji koji se ugrađuju na izravnu sunčevu svjetlost troše i do deset posto više električne energije. Bilo bi najbolje, ako je moguće, postaviti klima uređaj na sjeverni zid kuće ili zgrade, ovisno o tome gdje živite. Ukoliko je vaš klima uređaj stariji od 12 godina, njegova zamjena za noviji model bolje energetske klase, napravit će veliku promjenu na računu za struju.

Imate li vi klima uređaj kod kuće i gdje se nalazi?

Isključite uređaje koje ne upotrebljavate

Trebate znati da elektronika troši stvarno puno energije, čak i kad je isključena. Stoga, prestanite nepotrebno puniti račun za struju i odspojite sve produžene kabele. 70 posto električne energije uređaja troši se čak i kada su ugušeni, ali zapravo nisu isključeni iz mreže. To su bukvalno rečeno energetski vampiri koji gutaju struju. Stoga odvojite sve produžene kablove na njihovom tasteru.

Isključujete li ih vi?

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.