Zanimljivosti

40 DANA SE BORILA SA KORONOM, PA OTKRILA! Ovo voće je SPAS za cijeli organizam

Da je korona virus opasan , te da borba sa istim je duga i teška , potvrdila je i Milka Raičević , nutricionista koja se s ovom bolešću borila čak 40 dana. Milka je bila prikovana za krevet , nije mogla da se pokrene i jede , a trpljela je nesnosne bolove , koji su joj razarali tijelo.

 

-Svaka kost me je boljela i bila sam nesposobna bilo šta da uradim , totalno sam bila apatična i sama sebi teška , da je bilo nemoguće poboljšati raspoloženje samoj sebi.-Rekla je Milka.

Milkin organizam je imao veliku potrebu za višnjama, voćem koje umanjuje tjelesnu temperaturu i poboljšava raspoloženje. Iako doktori preporučuju ishranu sa što više alkalne hrane , kao što su banane , avokado , bijeli luk , mango , mandarine , ananas i narandže , i višnje vam mogu mnogo pomoći u ovoj opakoj borbi sa virusom.

Najbolja je preventiva , jer onoliko koliko vam je jak imunitet , tako ćete se i odbraniti od korone. Nutricionisti preporučuju čaj od breze , unos bobičastog voća , šargarepe , cveklu , med i propolis.