Zanimljivosti

37 GODINA JE NEVIN PROVEO U ZATVORU ZBOG JEDNE ŽENE: Konačno je na slobodi, a evo šta joj je poručio

Te davne 1982. godine, Valter Forbs bio je još student, a te kobne godine on se ispriječio između dvije posvađane grupe momaka ispred lokalnog bara u Mičigenu.

Jedan od prisutnih, Denis Hol sutradan mu se osvetio tako što je četiri puta pucao u njega, ali je Forbs nekako ipak preživio. Ali, nedugo poslije je Hol stradao u jednom podmetnutom požaru, a Forbs je odmah bio osuđen na doživotni zatvor, i to bez ikakve mogućnosti da traži uslovnu kaznu.

Danas, gotovo 40 godina kasnije, poslije skoro 4 decenije iza rešetaka, Forbs je slobodan čovjek obzirom da se utvrdilo da je ipak on bio nevin.

Kako je navedeno, Hol je stradao u požaru u Džeksonu, u svom stanu. Njegova tadašnja vjerenica uspjela je ipak pobjeći sa njihovom kćerkom. Vatrogasci su, bazirano na nađenim dokazima, zaključili da je riječ bilo o podmetnunom požaru jer su na licu mjesta pronašli plavi kanister za benzin.

Forbs je, kako je govorio i prije 37 godina, za njegovu smrt čuo dan kasnije na radiju.

“Odmah mi je u tom momentu kroz glavu prošla pomisao da će probati nekako da mi to smjeste. Da sam ga ja ubio.” kazao je Forbs.

Otprilike 3 mjeseca poslije, mlada majka Enis Kenebru došla je u policijsku postaju sa izjavom da je vidjela Forbsa u društvu dva muškarca kako nose benzin u crvenim kanisterima u blizini zgrade, i to baš u vrijeme kada je požar izbio. Mada su se njene tvrdnje znatno razlikovale od onih koje su iznijeli vatrogasci, Forbs je ipak bio optužen, a ostala dvojica su bila oslobođenja svih optužbi.

Ostatak teksta OVDJE