Novo Savjeti

3 BESPLATNA TRIKA DA RASHLADITE DOM BEZ KLIME: Sve već imate u kući, samo vam je ideja falila

Posljednjih nekoliko dana su paklene vrućine, doktori savjetuju da nikako ne izlazimo napolje između 10 i 17 sati, da unosimo što više tečnosti, nosimo pamučnu i prozračnu odjeću, ali i da povedemo računa o ishrani i izbacimo namirnice koje nam štete i griju nas, a da pojačamo unos onih koje prijaju našem organizmu ljeti.

Klime rade 300 na sat, na poslu, kod kuće i u autu, a stručnjaci apleuju i da se pripazite na taj prelazak iz klimatizovanih u nerashlađene prostorije, može da ima ozbiljne posljedice po zdravlje.

Ono na šta se svi žale zadnjih godinu je nesanica, odnosno da ne mogu da se naspavaju od vrućine, probajte ovih par trikova koji će vam pomoći da rashladite prostorije i napokon čvrsto usnite bez buđenje zbog žeđi ili znoja.

Pametno postavite ventilatore u sobi
Nemojte zaboraviti da ventilatori ne hlade vazduh nego imaju zadatak da osiguraju njegov protok po prostoriji, zato nikako nemojte postaviti ventilator odmah kod prozora, bolje je da ga stavite kod otvorenih vrata sobe ili predsoblja kako bi mogao da vrti vazduh iz hodnika koji je objektivno najsvježiji.

Trik s ledom
Super trik je da ispred ventilatora stavite posudu punu leda. KAko će se led topiti tako će ventilator širti hladan vazduh.

Stavite na prozor mokru krpu
Ovo je ista fora kao i sa ventilatorom i ledom. Prijen nego što odete u krevet, širom otvorite prozor i preko njega stavite mokru krpu, peškir i čaršaf. Vazduh koji će strujati biti će ohlađen i vama će biti dosta lakše.