Kada je riječ o nepažnji na poslu, možete svakodnevno naići na takve primjere, bez obzira na to koji je posao u pitanju.

Naravno, ne uzimaju li se nikakvi poslovi, a rezultat je gotovo uvijek otkaz ili ukor, ali ono što čini razliku kada je zapošljavanje dio zdravstvenog osoblja jest da nemar na poslu uništava nečiji život. S obzirom na situaciju na našem području, svi su već navikli na ono što vam danas donosimo, a to je dokaz da se takve stvari mogu dogoditi i i kod većih zemalja, članica EU.

Nepažnja o kojoj govorimo dogodila se u Moncalieriju, blizu Torina, gdje je penzioner Guiseppe Ramonjino umro u bolnici, čekajući da ga pregleda jedan od liječnika. Čekao je čak 23 sata za liječničku pomoć prije nego što je preminuo u čekaonici. Ovakva stvar za bolnicu je neoprostiva i svakako vrlo ozbiljna stvar, pogotovo ako znamo da se radi o zdravstvenoj ustanovi koja mora pružiti prvu pomoć.

Kako je za Italijanske medije rekao porodični advokat, prvobitno je stigao u bolnicu 1. novembra oko 10 sati, a hitnu je napustio oko par sati kasnije. Međutim, vratio se vrlo brzo, ali od tada je čekao i niko mu nije prišao. Advokat je, naravno, priložio snimke kako starac cijelo vrijeme čeka nečiju pomoć, ali puna 23 sata svi su ga ignorirali. Liječnici su mu mogli spasiti život samo obraćajući mu još jednu sekundu svoje pažnje.

Tačnije, preminuo je od infekcije crijeva 2. oktobra, a nakon parničnog postupka advokata i pruženih dokaza, odgovor gradskog tužitelja je prvo provjeriti znaju li zaposlenici za njegovo trenutno stanje.

Naravno, čudno je reći da nisu znali otkad je napustio ambulantu nekoliko minuta prije povratka, pa se u budućnosti očekuje sudski postupak protiv cijele bolnice, a cijelo suđenje bi trebali pratiti mediji.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..