Crne hronike nas nisu poštedjele ni za ovaj vikend. U svijetu smo imali dosta loših stvari o ovom pitanju, ali je zabrinjavajuće što je Balkan postao vrlo aktivan iu tom pogledu. Niti jedan dan ne prolazi, a da u dijelu crnih hronika ne vidimo, neke vrlo loše vijesti, zbog kojih nas podilaze žmarci, i za koje jednostavno ne možemo vjerovati da su se čak dogodile.

Užasno i zaista jezivo ubistvo dogodilo se u nedjelju poslijepodne kada je Miljan Z, 31 ašovom usmrtio svoju majku, Bosanku T., koja je imala 58 godina, dajući joj smrtonosne udarce u glavu, dok je nije potpuno ubio i smrskao joj lobanju.

Ubrzo nakon toga, neki racionalniji susjedi su pozvali policiju da uhiti njezinog sina na licu mjesta, a koji nije pružio nikakav otpor.

Naglasili smo “racionalnijih” jer je bilo čak i par komšija koji su zviždali, navijali i aplaudirali Miljanu jer su, kako su rekli, oduvijek željeli vidjeti da neko isprebija tu staru vješticu koju niko u komšiluku nije volio.

Porodičnoj tragediji, inače, prethodio je očigledan brutalni sukob između majke i sina u dvorištu njihoive kuće u Kaluđerici, gdje su živjeli, javlja srpski Blic. Šta je najtragičnije, prve komšije su gledali sve hladno, ali nisu učinili ništa da pomognu nesretnoj ženi, a kao što smo već gore naveli oni koji su nijemo to gledali su aplaudirali i bodrili čovjeka.

Miljan Z je brutalno napao majku, a nesretna žena je umrla na licu mjesta zbog ozljeda. Više je nisu spašavali, iako su je liječnici na licu mjesta pokušavali reanimirati i vratiti u život.

Policajci koji su došli na mjesto događaja, Miljana su pronašli u dvorištu kako sjedi i puši cigaru i igra igricu na mobitelu i odmah ga uhitili. Bio je potpuno odsutan i totalno opušten. Državni advokat dao mu je 48 sati zatvora dok se ne utvrde sve činjenice o tom brutalnom zločinu.

Izvor: Žena Portal

Preporučujemo
Loading..