Zubi su mi bili puni karijesa, a onda sam svaki dan počela koristiti ovo: Više nemam ni jedan pokvaren zub! – Pozitiv Media
Zdravlje

Zubi su mi bili puni karijesa, a onda sam svaki dan počela koristiti ovo: Više nemam ni jedan pokvaren zub!

Zdravlje vaših zuba je nevjerovatno važno. Ukoliko zubi nisu zdravi, onda je cijeli organizam helać.

Sigurni smo da nema nijedne osobe na svijetu koja ne želi imati lijepe zube, pa tako i lijep osmijeh. Sve osobe nastoje imati zdrave i bijele zube, zbog čega je higijena usta od velike važnosti.

Svi mi želimo imati što ljepše zube u konačnici, pa smo zbog toga skloni vjerovati svemu što čujemo u reklamama, pa tako kupujemo razno razne hemijske proizvode i preparate koji zapravo mogu biti veoma štetni za naše zube, ali i naše generalne zdravlje. Mnogi, recimo, koriste olovku za izbjeljivanje zuba, vodice i konce za zube, a svi ti preparati mogu lako biti puni bakterija.

Ogroman broj ljudi se zbog toga bori sa karijesom, kojeg se ne znaju riješiti i jedina opcija je odlazak zubaru.

Međutim, problem karijesa se rješava jako lako i to pomoću – kokosovog ulja. Ovo ulje, naime, ne sadrži nikakve kalorije, a istovremeno ima antibakterijsko i antikanceriogeno djelovanje zbog čega se i preporučuje za rješavanja ogromnog broja zdravstvenih problema. Osim toga, ono predstavlja potpuno prirodan i zdrav metod izbijeljivanja zuba, te ćete se pomoću njega lako riješiti karijesa.

Ono što morate uraditi je da uzmete dvije kašike kokosovog ulja, da ga kratko držite i mućkate po ustima nekoliko minuta, pa ispljunite i onda isperite usta. Nakon samo par ovih primjena trebali bi ste primjetiti značajan napredak.

Zubi če vam biti sjajni, zdravi i potpuno bez karijesa, a pored toga ćete isto tako uspjeti da se riješite lošeg zadaha koji je također jedan veoma čest problem kod mnogih.