Česte probleme sa karijesom možete riješiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a u pitanju je kokosovo ulje. Zdravlje zuba je veoma bitno za naš organizam, jer ako zubi nisu zdravi, nije zdrav ni organizam. Svako od nas naravno želi imati što ljepše i zdravije zube. Ipak, zbog toga smo često skloni da vjerujemo reklamama i kupujemo razne hemijske proizvode koji mogi biti itekako štetni za naše zdravlje, a pored toga ti proizvodi su često preskupi. Tako npr. mnogi koriste olovku za izbjeljivanje zuba, vodice za ispiranje koje su pune štetnih materija ili trakice za ibijeljivanje zuba koje skidaju saklinu sa zuba.

Kao što smo već rekli, kokosovo ulje je prirodni preparat koji sigurno pomaže zdravlju vaših zuba. Ovo ulje nema kalorije, ima antibaterijsko i antikanceriogeno djelovanje i zato se prepručuje za liječenje mnogih bolesti pa tako i zuba. Pored toga, prirodan je i zdrav način da izbijelite svoje zube. Također pomoći će vam da se riješite i spriječite nastanak karijesa.

Potrebno je da uzmete 2 kašike ovog ulja, držite u ustima dok ne dosegne na sva mjesta u usitma tj. desne i zube. Mućkajte par minuta, ispljunite i isperite mlakom vodomo. Sam nakon nekoliko primjena primjetiti će te značajno poboljšanje.

Također, kako bi vaši zubi ostali što duže zdravi potrebno je da unosite dosta vitamina, hrane bogate vlaknima kao što su voće, orašasti plodovi i povrće, a najbolje od toga su jabuke, mrkva, brokule i grašak.