Zdravlje

ZOVU GA UBICA SALA! Pijte ovaj NAPITAK pred spavanje i svakog jutra ćete imati POLA KILOGRAMA MANJE! (RECEPT)

Prije početka pandemije koronavirusa, jedan od najvećih zdravstvenih problema na cijelom svijetu bila je gojaznost, koja utiče na sve veći udio ljudske populacije. Ozbiljnost zdravstvenog rizika pokazuje se već sada, jer stručnjaci upozoravaju da su ljudi s ovim problemom pretežno oni koji imaju najteže simptome koronavirusa, kad se inficiraju.

Žene i muškarci podjednako pate od problema s viškom masnoća u tijelu, a većina te masti nakuplja se u trbuhu i najteže se riješiti. Za reguliranje ovog problema najvažnije su promjena prehrane i tjelesne aktivnosti, pri čemu je najveći dio, oko 80 posto, povezan s prehranom.

Ono što svi možemo učiniti kada je u pitanju naše zdravlje, pa čak i izgled, jest ubrzati naš metabolizam i na taj način omogućiti tijelu da probavlja brže hranu čak i kad spavamo. Najbitnija stvar za postizanje toga je ne jesti večeru kasno ili ne jesti par sati prije spavanja. Umjesto da jedete, napravite sebi ovo piće koje morate popiti prije spavanja. Trebate sok od pola limuna, jednu kašiku nasjeckanog svježeg peršuna, malo cimeta i pola kašike octa.

Pomiješajte sve ove sastojke i dodajte 250 ml vode. U napitak možete dodati i jednu kašiku meda i malo đumbira kako biste poboljšali njegov okus. Ovaj će napitak ubrzati vaš metabolizam i nakon jutarnjeg pražnjenja trebali biste biti pola kilograma lakši i nećete se osjećati otečeni ili natečeni. Najbolje bi bilo potpuno isključiti bilo kakvu večeru i zamijeniti je ovim nevjerovatnim napitkom, ali čak i ako to ne učinite poslije mjesec dana, vidno ćete smršati.