U burnoj i haotičnoj svakodnevnici često se nađete u neugodnim i nepoželjnim situacijama. Mi vam donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da te situacije izbjegnete. Pogledajte  o čemu je riječ:

Ključevi, novac, mobitel

Neka novac i ključevi budu uz vas. Isto važi i za mobitel. Praktikujte da vam baterija nije prazna, neka vaš mobitel bude uvijek pun, jer ne znate u kakvoj situaciji se možete naći.

Tri izlaza

Obratite pažnju na izlaze kada se nalazite u nekoj sali, gdje se dešava neki veliki događaj. Ako se dogodi neka kritična situacija skratiti ćete sebi vrijeme traženja izlaza,.

Brojanje mjesta

Kada se nalazite u nekom vozilu, kako biste znali koliko vas prostora dijeli od izlaza  prebrojte mjesta do izlaza. Nikad ne znate da li će vas zadesiti neka kritična situacija.

Auto koje tone

Ako se nađete u situaciji da vaše auto tone, prvo otkopčajte pojas. Ne trudite se da otvorite vrata, već otvorite prozor ili ga razbijte nečim.

Ne spuštajte glavu

Kada idete ulicom i osjetite neku opasnost od neke osobe, ne pokazujte strah tako što spuštate glavu. Izgledajte sigurno u sebe tako što ćete hodati dignute glave. U tom slučaju nećete odavati strah, a drugi vas neće toliko primjetiti niti se odlučiti da vas napadnu.

Javljajte se

Kada putujete negdje a planirate da se zadržite, javite se svojima da znaju gdje ste. Kada ulazite u  taksi, obratite pažnju da li je taksi registrovan i da li je auto pouzdano. Nazovite nekog kada sjedeteu vozilo i glasno recite gdje se nalazite i gdje trebate doći. Tako će i vozač taksija znati da ste već obavjestili druge gdje ste.