Savjeti

Zna Pitagorinu teoremu, sabirati i oduzimati, ali ne i čemu služi ladica ispod rerne: Znate li vi?

Najčešće mjesto gdje se mogu pronaći odgovori na brojna pitanja, pa čak i na neka apsolutno bespotrebna pitanja. Ne samo da se mogu naći tekstualna objašnjenja nego čak i video zapisi o tome kako nešto odraditi, kako postupiti u nekom slučaju, kako skuhati i slično.

A danas mladi uglavnom savjete traže na internetu i iako se starijim a učini da su to bespotrebne stvari, da se to oduvijek znalo i da to nije ništa novo, ne treba zaboraviti da dolaze generacije koje to možda nisu znale pa na taj način uče i spoznaju. Jedan primjer je i korisnik TikToka, Aaron Patterson, koji se pozabavio pitanjem pravilne upotrebe ladica ispod pećnice koju svako od nas ima u kuhinji.

“Iskreno ,moram priznati da ja znam puno stvari, poznata mi je Pitagorina teorema i upotreba ali nisam do skora znao čemu služi ona ladica ispod pećnice. Kada ste vi saznali da je ladica ispod rerne u stvari predviđena za odlaganje hrane koje ste izvadili iz rerne kako bi se održala toplota do upotrebe,a ne za odlaganje tepsija i drugih predmeta? “, rekao je momak u svom videu koji je objavio na TikToku, prenosi The Sun.

Sigurno je da on nije jedini, ima vjerovatno puno mladih koji nikada nisu ni razmišljali o tome nego nose slike i navike iz porodične kuće kada mame koriste tu ladicu kao dodatni prostor za odlaganje kuhinjskih potrepština.

“Ja ladicu koristim kada umijesim tijesto koje se treba podignuti”, iznijela je svoje iskustvo jedna korisnica TikToka.