Priče o životu nakon smrti znanstvenici često osporavaju, ali ima mnogo onih koji imaju zajedničku nit. U većini slučajeva ljudi koji su stali na ivici smrti prisjećaju se kako su ulazili u dugački tunel s jarkim svjetlom na kraju.

Ostali koji su prošli takozvana iskustva skoro smrti (NDE), sjećaju se da su čuli anđeoske glasove ili vidjeli duhove svojih pokojnih rođaka. Postoje, međutim, neki NDE slučajevi koji upućuju na dno, tamnu jamu ništavila u zagrobnom životu.

Jedan takav slučaj desio se muškarcu iz Poljske koji tvrdi da je poginuo u prometnoj nesreći u dobi od 58 godina. Prema njegovom opisu, bio je svjestan da njegova duša napušta tijelo na putu izvan materijalnog carstva.

Rekao je: “Iz perspektive izvan tijela, s male visine iznad mog tijela, opazio sam približavanje Hitne pomoći i ljude koji su mi pokušavali pomoći. Osjetio sam njihovu dobrotu, samilost i sve emocije koje su ih pratile. Tada sam iznenada shvatio da odlazim s planeta. Osjetio sam i vidio da odlazim izvan Sunčevog sisistema, galaksije, izvan svega što je fizičko.”

Na temelju njegovog opisa, putovanje kroz zagrobni život osjećalo se nevjerovatno dugo, ali nije osjećao ništa drugo.

Rekao je: “Tamo nije bilo boli, nije bilo topline, svjetla, ukusa, osjećaja, osim osjećaja kojim se krećem velikom brzinom. Bilo je nepodnošljivo. Počeo sam paničariti i moliti se da se mogu vratiti. Onda sam ugledao svoju pokojnu suprugu i odmah sam se osjećao bolje. Tu njenu ljubav, te emocije, poželio sam je toliko.

Ali ona me je bukvalno spustila na zemlju jednom rečenicom: ‘Šta će ti ovdje svinjo pokvarena. Marš nazad, baš sam pomislila da sam te se konačno riješila’.

Sljedeće čega se sjećam je da ležim u krevetu u bolnici.”

Preporučujemo