Godina kojom slavimo svoj 30. rođendan za mnoge je od nas prekretnica.

Mnogi se ovoga puta plaše, ali budite sigurni da je uzalud! Tridesete imaju sa sobom brojne prednosti: još ste mladi, ali puno ste samostalniji i pametniji nego kad ste imali 20 godina. Za vas smo pripremili nekoliko zabavnih ilustracija koje pokazuju kako se život može pozitivno promijeniti kad pređete ovu čarobnu numeru.

Tada smo puno zreliji i o stvarima razmišljamo puno drugačije nego prethodnih godina. Naš se svjetonazor mijenja u smislu da sada pogledamo širu sliku, realnije sagledamo situaciju i razmišljamo o posljedicama.

Na primjer, više nećemo gledati partnera s ljubomornim prizorom – barem ne namjerno, nego radije mislimo tako da mu ne organiziramo stresne situacije i ne kažemo stvari koje bi ga uznemirile. Bolje razumijemo šta ljubav znači i kako izgleda kad se neko doista brine za vas, ali isto tako razmišljamo o budućnosti koja je pred nama i onome što nam sutra preostaje kako bismo se bolje pripremili za izazove koje život nosi sa sobom.

Uostalom, pogledajte ove ilustracije i donesite vlastiti zaključak o tome šta se mijenja kada navršimo 30 godina. Sigurno je da postoji mnogo više onoga što se mijenja, a što nije prikazano na ilustracijama, a trebali biste nam pisati u komentarima ako ste primijetili da u tim ilustracijama nedostaju neke od tih pozitivnih promjena.

Šta ste primijetili u sebi što se promijenilo u vašem razmišljanju ili se promijenilo tokom godina i u kojem smislu? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Lokovesti.com

Preporučujemo