Novo

ŽENKA PITONA NA FLORIDI KRILA U STOMAKU TAJNU: Evo šta je gmaz od 5,5 metara i 100 kg imao za poslednji obrok! (FOTO)

U nastavku današnjeg članka donosimo vam jednu priču koja je povezana sa gmizavcima koje zasigurno malo ko od bnas voli. Dakle , kada je reč o zmijama , poznato je da one vole lepo i toplo vreme , te da je ovo idealan period kada oni izlaze napolje , jer im odgovara da se peku na suncu .

Kada je reč o našim prostorima , jako česta je pojava u poslednje vreme otrovvnih zmija , koje ako nagazite na njih , u samoodbarni će da vas ugrizu. Međutim , kada je reč o onim većim kao što je piton i anakonda , one su rasportranjene po Aziji i Južnoj Americi , gde je svakako klima dosta toplija , ok je sa druge strane i vlažna. Onda kada su one gladne , ne izuzimaju činjenicu da mogu da pojedu veće životinje kao što su antiplope ili čak aligatori ako im se nađu pod rukom. Florida je itekako popularna po ogromnim zmijama, a sledeće priča nam baš dolazi iz ove Američke savezne države.

U Everglejedsu je njih najviše, a sada su ljudi koji se bave zmijama uhvatili jednog, a ono što su našli u njegovom stomakuu, definitivno je sve šokiralo. Naime , kako saznajemo oni su odlučili da love ženke , kako bi zaustavili njihovo razmožavanje , jer one remete razvijanje ostalih vrsta koje su itekako bitne za prirodu i ekosistem . Kao i samim tim postale su agresivne za stanvništvo. Naime , kako su istakli , trebalo im je pola sata da savladaju životiinju , a ona je bila duga 8,2 metra , a teška gotovo pa dvesta kilograma . Naime , u trenutku kada su je uhvatili u njenom organizmu su još uvek imali priliku da vide ostatke njenog poslednjeg obroka.