Malo je onih koji nisu zadovoljni hranom na vjenčanjima, a koliko je to nekim pojedincima važno, pokazuju dvije žene čiji snimci vjenčane svađe ovih dana kruže društvenim mrežama.

To je vjenčanje organizirano u Indoneziji, a video prikazuje žene kako se svađaju koliko bife hrane stavljaju u tanjir. Žena koja je u jednom trenutku nosila crveno-bež kombinaciju optužila je ženu koja nosi zelenu haljinu da stavlja sebi previše rendanga, kokosovog umaka i govedine, što je popularno indonezijsko jelo.

“Ti uopće nemaš stida, tako nisko. Možeš time nahraniti cijelo selo”, upitala je ljuta žena. Žena u zelenom je odgovorila jednako agresivno.

“Mogu raditi sve što želim, sve dok sam dobro”, rekla joj je, a njih dvije su tada počeli fizički obračunavati dok ostali gosti nisu zaustavili tuču.

Kada govorimo o hrani na vjenčanjima, zanimljivo je da je uzgoj jabuka jedan od najčešćih običaja u srpskim područjima.

Kad mladoženja dođe po svoju mladenku, on stavi jabuku na najviše stablo u mladenkinom dvorištu. Ostaje u kući dok njezin budući suprug ne pogodi jabuku strijelom ili sačmaricom. Tu je i bacanje sita s raznim plodovima na krov, što se vrši zbog straha od zlih duhova, ali i kao dar kućnim duhovima. Nevjesta uzima sito svekrve u koje baca jabuku i sita iza leđa, dok ih sito baca na krov kuće. Vjeruje se da će i mladenka ostati u kući ako se sito zadrži na krovu.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..