Oni koji su probali ovo kažu da pomaže u mršavljenju i normalizira šećer u krvi.

Vrlo je pogodan za one koji imaju dijabetes. Švedska dijeta sastoji se od smanjenja potrošnje ugljikohidrata i povećanja unosa proteina i masti. Ono što je dobro u ovoj dijeti je da ne morate slijediti određenu vremensku traku ili brojati kalorije.

Ali ako želite da ova dijeta bude učinkovita, morate slijediti pravila o tome što možete, a što ne smijete konzumirati. Još jedna pozitivna strana ove prehrane je ta što niste ograničeni jesti dok ste gladni dok se ne osjećate puno.

Najvažnije je da se klonite zabranjene hrane i sigurno ćete izgubiti 5 kilograma sedmično! U nastavku saznajte što možete jesti.

Dozvoljeno:

-Sve vrste mesa: puretina, svinjetina, jagnjetina, govedina, piletina, meso divljači. Ni meso ni pileća koža nisu zabranjeni.

– Sve vrste školjki i riba.

– Jaja – iako su najbolja organska i domaća.

-Sve vrste povrća koje raste iznad zemlje: tikvice, šparoge, brokula, cvjetača, kupus, masline, paradajz, paprika, luk, zelena salata, krastavac, avokado, gljive, špinat.

– Prirodni mliječni proizvodi za koje je poznato da sadrže masnoće: turski / grčki jogurt, kiselo vrhnje, maslac, sirevi s visokim udjelom masti, krem ​​sir…. Ne konzumirajte slatke mliječne proizvode i pazite da je to redovito, a ne prerađeno mlijeko jer može sadržavati velike količine šećera.

-Orašasti plodovi

Povremeno možete jesti i sljedeću hranu (koja može usporiti gubitak kilograma):

– Tamna čokolada s 70 posto kakaa (jedite samo kad vam čokolada stvarno treba).

Izvor: Lokovesti.com

Preporučujemo