Prve sijede dlake ranije su se javljale u kasnim tridesetim godinama, ali danas je sve više ljudi koji sijedu dlaku primjećuju i mnogo ranije.

Znanstvenici ne mogu utvrditi koji faktor najviše pridonosi kada su u pitanju mlađe generacije. Svaka osoba ima genetski određeno vrijeme kada će početi dobivati ​​sijede dlake.

U nastavku otkrivamo rješenja koja bi se mogla riješiti ove nevolje, a to je jedan od najvećih problema svake žene i muškarca koji žele izgledati bolje.

Svakako nije dobro rješenje odlučiti se za uklanjanje sijedih vlasi jer to izlaže vašu kosu dodatnom stresu. Predlažemo da sive dlačice, ako ih zaista primijete, prikrijete preljevom ili bojom za kosu i pokušate poduzeti neke korake kako biste usporili pojavu novih sijedih vlasi.

U početku možete isprobati ovaj lijek za sijedu kosu, a trebat će vam samo lišće neema (nima).

Od ovih listova napravite pastu, a zatim je nanesite duboko na korijen kose na vlasištu. Kosa će vam postati crna, kovrdžava i sjajna.

Ako se odlučite za bojenje kose, savjetuje se da u tu svrhu koristite prirodne lijekove. Ako nemate puno sive boje, umjesto bojenja dva puta sedmično možete koristiti ulja koja potiču tamnjenje kose u količini od nekoliko kapi. U tu se svrhu preporučuje ružmarinovo ulje, a možete ga koristiti i u kombinaciji s kokosovim, jojobinim uljem, maslinovim i bademovim uljem.

I na kraju, naučite kako se nositi sa stresnim okolnostima. Stres općenito loše utiče na naše zdravlje, a ne samo na prerano pojavljivanje sjedih

Preporučujemo