Istraživanje je pokazalo da čak 25 perilica rublja sadrži bakterije u fekalnim tragovima iz naše odjeće.

Ali nema mjesta panici. Perilicu možete brzo i jednostavno očistiti u samo nekoliko koraka. Morate se sjetiti da je svakih nekoliko mjeseci potrebno očistiti stroj, vrata, bubanj, gumu, pregrade, kante za prah, a evo kako to sve učiniti.

Guma i ladica

Upotrebom krpe koja je prethodno navlažena ocatom i četkicom za zube lako ćete i uspješno očistiti gumu na vratima perilice rublja, koja zadržava višak vode i prljavštine. Osim toga, možete je prskati asepsolom, a zatim obrisati krpom. Ako primijetite da se nečistoća iz gume ne uklanja, velika je vjerovatnoća da je plijesan probila kroz nju, onda je najbolje rješenje kupiti novu. Savjetuje se da stroj držite otvorenim nakon pranja vrata.

Mjesto za prah i omekšivač je idealno mjesto za prikupljanje bakterija i plijesni. Izvucite ladicu i operite je pod mlakom vodom. Ako prah ostane tvrdokorni, lavor napunite toplom vodom i u njega ulijte ocat ili deterdžent, a zatim umočite ladicu. Ostavite ga u vodi dva sata, a zatim temeljno obrišite spužvom, isperite, a zatim osušite i vratite na neko mjesto.

Bubanj

Može izgledati čisto na unutrašnjosti stroja, ali nemojte se zavaravati. U bubnju je toliko pukotina i rupa da se mogu zarobiti bakterije. Najbolji način da ih se riješite je da uključite svoju perilicu rublja barem jednom u tri mjeseca. Bubanj ćete uspješno oprati ocatom i sodom bikarbonom ili limunovim sokom. Ovi sastojci su toliko učinkoviti da će stroj potpuno očistiti i dezinficirati.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo