Danas malo razgovaramo o ženskom zdravlju i intimnoj higijeni, to je vrlo osjetljiva tema kojoj se treba oprezno pristupiti i kojoj se treba pozabaviti na najbolji mogući način. 

Ako ste ikad osjetili svrbež, peckanje i gadan miris koji podsjeća na ribu ili riblje ulje, vrijeme je da se zapitate malo više o bakterijskoj vaginozi za koju mnoge žene pogrešno zaključuju da je zapravo gljivična infekcija. Međutim, ovdje su malo pogriješili, jer je problem potpuno drugačije prirode.

Bakterijska vaginoza tamo dolje zbog prekomjernog rasta bakterija izaziva snažan miris koji asocira ribi, i izrazito je opore arome. Isti miris izaziva i spolno prenosivu bolest, trihomonijaza koju izaziva parazit Trihomonas vaginalis, i koja je itekako opasna, pogotovo za ženu. Također, neugodan miris u intimnom području može uzrokovati i nošenje uske odjeće, što je posljedica činjenice da zbog takvog oblačenja bakterije i znoj ostaju zarobljeni na koži.

A prekomjerna tjelesna težina može biti uzrok: ako vam se višak kože skupi, to može biti jako veliki problem, znoj ostaje na tim mjestima i loše miriše. Miris intimnog područja može se mijenjati tijekom ciklusa. Događa se da žene izlučuju malo urina tijekom dnevnih fizičkih aktivnosti, a u tom trenutku nošenje umetka može izazvati neželjeni miris.

Ginekolozi su potvrdili da je normalno da se vaš miris može osjetiti samo vam, ali ako miris dopire do nekih drugih ljudi, to je malo ipak neugodnije, i onda ste u vrlo velikom problemu, to znači da imate intimne probleme i morate se posavjetovati sa svojim doktorom, i potražiti ipak malo stručniju pomoć od samog interneta.

Preporučujemo