Imate li podočnjake? Da li ste uvijek umorni? Da li osjećate kao da vas konstantno gazi kamion cementa? Osjećate li se uvijek napuhano kao balon?

Onda je pravo vrijeme da poslušate šta vam govori vaše tijelo i da se oslobodite što prije svih toksina koji su se akumulirali u njemu. Danas je stres postoa glavni okidač za skoro sve zdravstvene probleme, a ni hrana koja se konzumira svakodnevno isto tako ne pomaže baš u popravljanju situacije.

Previše toksina

Vaš organizam je perfektan mehanizam, ali samo ako o njemu regularno brinete. Ukoliko ne, onda će se vremenom pokvariti i neće raditi više kako treba. Glavni organi za detoksikaciju su bubrezi, jetra i koža, te čitav probavni trakt. Limfni sistem također eliminiše jedan dio toksina, a ukoliko neki dijelovi ne funkcionišu dobro, onda dolazi do iscrpljenosti i epilog svega je nadutost.

Svi znamo da prevelika količina toksina može oslabiti vaš imuni sistem. Dakle, ako vaš organizam nije u stanju izbaciti sav višak onda se ne može adekvatno boriti sa virusima, prehladom, infekcijama i virusom. Međutim, dobra vijest da svoje tijelo jako brzo možete vratiti u balans i osposobiti ga potrebnom snagom i energijom.

Inače, sama pomisao na detoksikaciju kod većine ljudi budi razne ružne slike sirovog voća i nečeg što im se gadi da jedu. Ali, to baš i ne mora biti tako.

Početak

Najbitnije je kod detoksiakcije da se ničega ne trebate odricati. Ali, isto tako je bitno da konzumirate i specijalne čajeve za detoksikciju.

Popijte barem 2 dcl tople vode na prazan stomak svakog jutra jer je to idealan start detoksiranja vašeg kompletnog organizma. Jako je btno držati stres pod kontrolom i obratite pažnju da imate dovoljno sna, da redovno vježbate i da pratite unos prerađene hrane (mlijeko, žitarice, jogurt).

Dijetu pogledajte na linku OVDJE.