Zdravlje

Žene masovno hvale ovu dijetu: Moguće je smršati i do 20 kilograma: Samo se pridržavajte ovoga!

Da li imate podočnjake? Jeste li stalno umorni? Osjećate li se uvijek kao da vas stalno gazi kamion pun cementa? Da li ste uvijek napuhani poput balona?

Onda je definitivno idealno vrijeme da poslušate ono što vam kaže vaš organizam i da se konačno riješite svih toksina koji su se u njemu nakupili s vremenom. Stres je danas postao glavni okidač za gotovo sve zdravstvene tegobe, a ni hrana koju svaki dan jedemo ništa ne pomaže i ne popravlja tu situaciju.

Previše toksina

Tijelo je savršen mehanizam, ali samo ukoliko se brinete o njemu kako treba. Ako ne, onda će se taj mehanizam vremenom pokvariti i neće više raditi kao nekada. Glavni organi za detoksikaciju organizma svakako su jetra, bubrezi i koža, a naravno i kompletan digestivni trakt. Limfni sistem isto tako može eliminisati dio toksina, a ako pojedini dijelovi ne rade dobro, to za rezultat ima iscrpljenost i nadutost.

Svima nama je sasvim jasno da prevelika količina toksina u našem organizma može vrlo lako da oslabi naš kompletan imuni sistem. S toga, ukoliko vaše tijelo nije u stanju da izbaci sav taj višak toksina onda se on može adekvatno ni boriti protiv svih ovih virusa i infekcija koje haraju svijetom. Ali, dobra je vijest da vaše tijelo možete vrlo brzo vratiti u ravnotežu i na taj način ga osposobiti svom potrebnom energijom i snagom.

Inače, svima nama sama pomisao na proces detoksikacije budi sigurno raznorazne ružne slike nekog sirovog voća i nečeg što nam se gadi da jedemo. Ali to uopšte ne mora da bude tako.

Dijetu pogledajte na linku OVDJE.