Mnogi se danas bore s prekomjernom težinom. Oni pokušavaju izgubiti višak kilograma na razne načine, slušajući sve vrste savjeta, čime ugrožavaju svoje zdravlje.

Danas je Internet prepun svakakvih savjeta kako smršati, jedete 8 sati, tako da ne jedete 16 sati. Ovakve se dijete uopće ne preporučuju. Ljudi rade svakakve stvari, a mi imamo puno loših primjera groznih dijeta koje se mogu naći na društvenim mrežama. Ali, prije nego što započnete s rigoroznim dijetama, morate znati koja je vaša idealna težina.

Dosta stručnjaka tvrdi da treba od svoje visine oduzeti broj 110 i onda ćete dobiti tako svoju idealnu težinu. Danas vam donosimo vrlo korisnu tabelicu koja je vrlo tačna, a na temelju vaše visine vrlo brzo ćete shvatiti koja je zapravo vaša idealna težina.

Naime, ova tablea je raskorijenjena u 3 kategorije. Tako imamo krhki tip osobe, srednji tipa i one koji pretjeruju s hranom, a uopšte ne želite biti u ovoj kategoriji.

Koliko kilograma imate i mislite li da ste debeli i ugojeni? U komentare nam napišite sva svoja mišljenja. Sigurni smo da svi ove godine planirate otići na more i da se pripremate na najbolji mogući način, ali vjerovatno ne želite imati višak kilograma, pa se zato nadamo da će vam današnji tabelarni pregled pomoći da otkrijete koja je to zapravo vaša idealna težina i da ćete je koristiti za ispravljanje tjelesne težine i na taj način spriječiti ugrožavanje svog zdravlja. Napišite nam i koja je dijeta najbolja za vas i na taj način možete pomoći onima koji pokušavaju smršati na pogrešan način.