Zanimljivosti

“Žena mi je rodila CRNO DIJETE jer je trudna IZGORILA OD SUNCA kad je ležala na plaži. Nisam ni znao da je to moguće”

S uvođenjem Interneta, a naročito društvenih mreža, danas je daleko lakše pročitati neke vijesti ili čuti o nekim događajima koji su se desili na drugoj strani svijeta, što je prije nekoliko decenija bilo prosto nezamislivo.

Sigurno ste već vidjeli naslov ovog teksta, kao i naslovnu fotografiju i pitali se – kako je to moguće. Kako je moguće da ako su oba partnera jedne iste rase, da se dijete rodi s drugom bojom kože?

Expectant mothers long for a warm embrace- The New Indian Express

Naravno, viđali smo dosta puta parove koji imaju dijete druge rase, ali tu se uglavnom radilo o usvojenoj djeci iz recimo Afrike i Azije, kojima je na taj način bukvalno, možemo reći, spašen život.

Ali ovdje, ovdje se ne radi o usvajanju. Žena po imena Melissa McCormack je zaista rodila crnu bebu. Djevojčica koja je dobila ime Emily je rođena u proljeće ove godine, a ponosni roditelji, koji su inače iz Miamia su pred televizijskom ekipom popularne televizije ABC ispričali u detalje sve o ovom neobičnom događaju.

“Zaista fascinantno. Da mi je neko ispričao ovako nešto, ne bi mu vjerovao. Prosto nevjerovatno. Moja žena, moja draga Melissa rodila je tamnoputu djevojčicu. Kada smo svi na porodu bili potpuno šokirani kada smo vidjeli kako beba izgleda, Melissa je mirno rekla kako je razlog sigurno to što je par puta izgorila na suncu kada smo išli prošlo ljeto na plažu, a ona je bila tada tek zatrudnila. Sunčala se jer je htjela da ima lijep ten, ali je imala osjetljivu kožu i par puta je imala jake opekotine od sunca. 

Ali da to može da utiče i na kožu bebe koja se nalazi u stomaku, to nisam znao. Mogu ponosno reći da sam ja najneobičniji otac na svijetu.” kazao je ponosni Phil.