Pogrebi nipošto nisu zabavan događaj, a mnogi od njih odlaze na zadnje isporuke s osjećajem nelagode i suosjećanja, a ima i onih kojima to ne predstavlja nikakav problem.

Doista, pogrebi su cool i “moćni” da im prisustvujete samo u filmovima, a 26-godišnji američki pisac i novinar Dana Schwartz (Dana Schwartz) odlučila je igrati na tu kartu. Na Twitteru je otkrila na šta je spremna učiniti za $ 50 jednokratno, a njezin je postotak izazvao ogroman interes i zanimanje među svojim sljedbenicima, pa je tako bilo i mnogo zanimljivih komentara.

“Ako mi platite 50 dolara, ja ću se pojaviti na vašem sprovodu, ali stajati ipak jako daleko, držeći crni kišobran, bez obzira na to koliko je sati u tom trenutku, kako bi ljudi mogli pomisliti da ste umrli s nekom tamnom i zanimljivom tajnom.”, napisala je na Twitteru Dana.

Njezin post uskoro je postao virusan, a do tada je već prikupio više od 469.000 lajkova.

Dala je detalje o novcu (vrlo profesionalno) i naglasila da unaprijed očekuje plaćanje. Također joj je potreban čitatelj novina da napiše šifru na leđima i ostavi je na grobu gdje bi bilo najlakše pronaći nekoga i misliti da je u pravu misteriju. Jedina stvar je da će kod biti totalna glupost koju niko neće provaliti.

Među prvima koji su je kontaktirali bio je njezin kolega s posla Neil Geiman koji je napisao.

“Ako odmah obećate da ćete s vremena na vrijeme obrisati obraze crnom čipkastom maramicom, dogovorili smo se”, napisao je Neil u svom komentaru i ona je odgovorila.

“To znači da smo onda dogovorili posao hehe, ne brini.”

Preporučujemo