Po Feng Shui-u predmeti i njihov raspored  mogu uticati na pozitivne ili negativne stvari u životu vas i vaših ukućana. Određeni predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi predmeti upravo rade suprotno.

Prema Feng- Shui stručnjacima, držanja figurica slonova u vašem domu privlači pozitivne stvari u vaš život. Slon sa podignutom surlom prema nebu (plafonu) predstavlja uspjeh. Čuvanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav, dok figurice u blizini ulaznih vrata, privlače sreću za sve ukućane.

 

figura3

U našem narodu već odavno postoji vjerovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imat ćemo razloga za sreću tog dana. Bubamara svugdje u svijetu simbolizira sreću i blagostanje, a to svakako nije bez razloga.  Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čovjeka, to je znak da će on veoma brzo ozdraviti.

za-14-dolara-mozete-da-kupite-1-500-zivih-bubamara-na-internetu-ovo-je-savrseno-za-farmere-9

 

Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma ugodan i sretan događaj u bliskoj budućnosti.

Vilin konjic uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti,čistoće, harmonije i snage. Također, ovaj insekt u mnogum kulturama predstavlja ponovno rođenje,ponegdje regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilin konjica negdje u prirodi,obratite pažnju, jer on vam  donosi sreću.

Kornjača prema vjerovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji je sveta životinja, odnosno  jedna od ukupno četiri svete životinje (pored zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizira sreću, dugovječnost,  mudrost i  izdržljivost.  Stari Kinezi su čvrsto vjerovali u to da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

feng-shui-kornjaca

Žabaa ima specifičnu moć da prizove plodnost, mir i bogatstvo u vač dom.

Zečja šapa od davnina se širom svijeta vjeruje da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i da pomože oko začeća vjerovali ili.

Ima nešto u tim bapskim pričama, narodnim vjerovanjima i pričama, ovo su samo neke od mnogobrojnih priča i uvjerenja. Na vama je da odlučite da li ćete da vjerujete u njih ili ne.