Novo

ZBOGOM PAMETI: Srbi ne žele ni slučajno da uče ARAPSKE BROJEVE u PRAVOSLAVNOJ DRŽAVI “Užas, majke mi! Naša deca uče već dovoljno gluposti” (VIDEO)

U zadnjih nekoliko dana na društvenim mrežama kruži vrlo zanimljiv, pomalo smiješan, ali i brutalno zabrinjavajući video snimak ankete u kojoj su pojedini građani Srbije trebali da odgovore na pitanje “Kako komentarišete to što je Aleksandar Vućić odlučio da, zbog Sirijaca, djeca u školama moraju da uče arapske brojeve?“

Inače, ova je anketa bila urađena još prošle godine, i to za potrebe emisije “Kontravizija”, koja se emituje inače na TV Pink, a koju vodi Lav Grigorije Pajkić, inače sin slavne književnice Isidore Bjelice koja nas je nedavno napustila i popularnog scenariste Nebojše Pajkića.

Kada su izašli na teren sa spremnim pitanjem za građane, sumnjamo da je ekipa ove emisije uopšte i pomislila da baš ovakve odgovore može dobiti. Na sve su bili spremni, ali na ovakve stvari definitivno ne. Na ovo ih apsolutno niko nije mogao pripremiti.

“Užas, majke mi! To je stvarno nepotrebno”, “Naša su deca ionako već opterećena sa glupostima, sada još i nešto arapski. Za takve stvari postoje fakulteti, tamo se to treba učiti, arapski jezik.”, “Ja to ne podržavam jer smatram da je glupost.”, “Ja nisam to nikada učio u školi, zašto bi moje dete?”, samo su neki od mnogobrojnih komentara i odgovora koje je novinarska ekipa dobila kod postavljanja ovog pitanja.

Jedna od anketiranih žena čak je u jednom momentu kazala da ona zna arapske brojeve, ali da “ne želi to pokazivati usred Srbije koja je najveća pravoslavna država”, dok je jedan mladić bio iskren, rekavši da je čuo o tome obzirom da televizije i novine danima pričaju o toj temi.

Pogledajte za kraj kako je to sve izgledalo i zapitajte se – u kakvoj sredini mi to zapravo živimo – u sredini gdje blamaža očito ne postoji.