Zdravlje

Zbog prekomjernog znojenja osjećate nepodnošljiv smrad ispod pazuha kojim gušite svoje najmilije? Evo kako da ga se riješite, lagano je!

Znojenje je pojava koja se svakome događa. Sigurno ste do sada primjetili da bilo kakav fizički rad, ili evnetualni boravak u toplom prosotru za epilog ima sindrom pojačanog znojenja, ali pored svega toga i napetost i stres također mogu da budu uzročnici.

Ali, zašto se mi znojimo?

Znojenjem naše tijelo pokušava da smanji svoju temperaturu, koja je porasla usljed gore navedenih faktora.

U današnjem tekstu mi vam prezentiramo tri potpuno prirodna borca protiv preobilnog znojenja.

Jabukovo sirće

Sirće možete isto tako koristiti kao prirodni dezedorans, obzirom da on eliminiše sve prisutne bakterije. Dovoljno je jednom dnevno samo premazati pazuh sirćetom i bit ćete sigurni. Na koji način? Uzmite gazu i natopite je u miks sirćeta i vode (2:1) i time onda lagano premažite sve dijelove tijela gdje se znojite. To treba uraditi navečer prije nego što odete da spavate.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je jedna veoma korisna stvar, koja ima širok spektar primjene, a ono što je najvažnije – nije skupa. Jako je praktična i odlično može da riješi problem preobilnog znojenja, a može anulirati i neugodan miris. Sve što morate uraditi je da stavite jednu kašiku sode bikarbone i da je razmutite u čaši obične vode i da onda umočite prste. Tim svojim navlaženim prstima lagano trljajte mjesta gdje se najviše znojite, na tijelu. Dobro utrljajte sodu u svoju kožu i onda ostavite da stoji dok se sve ne osuši. Ostatke mrvica sode lagano obrišite papirnom maramicom.

Limun

Prepolovite jedan limun, srednje veličinom i onda jednom tom polovicom istrljajte dobro mjesta na kojima se najviše znojite i ostavite tako da stoji nekih pola sata, a potom kožu sperite hladnom vodom.