Novo

Zbog OVOGA nije želela decu, život provela u teškim uslovima: Potresna priča velike jugoslovenske LEGENDE

Danas pišemo o našim poznatim ličnostima koji su nastali još u prošlom veku, tačnije u vreme bivše Jugoslavije. Jedna od njih je Ružica Sokić koja je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali kako je sama jednom prilikom ispričala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna.

“Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja”, ispričala je Ružica Sokić jednom prilikom. Ova istaknuta glumica se još od detinjstva suočavala se sa nedaćama, a posle okupacije zemlje od strane Nemaca, Ružičin otac je bio osuđen na smrti, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Slavna glumica je iza sebe ostavila niz zapaženih uloga, ali za razliku od uspešne karijere, njen život put bio je prilično težak, a odrastala je u teškim uslovima.

Također, glumica se još od detinjstva suočavala sa nedaama. Posle okupacije zemlje od strane Nemaca, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Ona je više puta govorila da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan i da agonijama kroz koje je njena proodica prolazila tih godina nije bilo kraja. “Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život” istakla je glumica jednom prilikom.

Preminula je 19 decembra 2013 godine na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a koliko je bilo poznato javnosti duže vreme se borila sa Alchajmerovom bolešću.