Savjeti

Zbog OVOG malog aparata vam dolazi OGROMAN račun za struju: Troši kao zamrzivač, ISKLJUČITE GA ODMAH!

Koliko ste puta do sada dobili vrlo velik račun za struju i ništa vam nije bilo jasno, iako ste znali da veći dio mjeseca trošite na struju kad je struja jeftina, kada pravite ručak i perete veš, a opet vam jednostavno dođe vrtoglavica od računa? SIgurni smo da vam je bilo neugodno u distribuciji tražiti žalbu, ali opet je sve bilo u redu.

Vjerovali ili ne, u svom stanu uvijek imate male uređaje koji troše struju kada niste kod kuće. Na primjer, obični modem koji služi za konektovanje na internet u kući, kad niste tamo, troši jako puno električne energije, pa se može reći gotovo isto kao i za hladnjak. Pitate se kako je to zapravo moguće? U nastavku ovog članka prezentiramo vam i odgovor na to pitanje.

Sve što morate učiniti prilikom sklapanja ugovora s davateljem internetskih usluga jest provjeriti koliko taj ruter ustvari troši električne energije. Čak i ukoliko ste ga već uzeli, ne košta apsolutno ništa da ga isključite kada niste kod kuće, nikome nije potreban internet kad ionako niko nije kod kuće, zar ne? Njemačka agencija za zaštitu okoliša (UBA) došla je na kraju do zaključka -šta ukoliko je vaš ruter za internet spojen na telefonsku liniju?

Šta onda učiniti? Ukoliko je to slučaj, jednostavno ga isključite na prekidač. Uređaj koji užasno guta struju je mikrovalna pećnica koja vam nabija račun za struju. Sigurni smo da smo vam barem malo pomogli današnjim savjetima i da ćete barem malo smanjiti svoje račune za struju. Koliko košta vaš račun za struju? Pišite nam u komentarima.