Svaka bi žena sasvim sigurno objeručke prihvatila svaki trik ili savjet koji će joj pomoći da skrati vrijeme koje joj je potrebno za pranje veša, a istovremeno da doprinese čistijoj odjeći.

Danas vam donosimo baš jedan takav trik koji će sasvim sigurno donijeti dobre rezultate, a to je korištenje vlažnih maramica za vrijeme pranja veša. Vlažne će maramice tokom pranja pokupiti sve dlake, sitne dijeliće tkanine koje apsolutno niko ne voli vidjeti na odjeći koja je friško oprana. Mada, ipak treba obratiti pažnju na par veoma važnih stvari.

Maramice će, kada se bubanj veš mašine krete okretati, pokupiti sve one sitne čistite i komadiće koje bi mogle eventualno završiti na vešu. Razlog tome je da se vlažne maramice u veš mašini ponašaju kao magneti, ali ipak – prije nego što poletite da iskoristite ovaj trik, pročitajte ovih par savjeta koji smo za vas pripremili. inače ćete napraviti samo goru stvar.

Vlažne maramice moraju biti dovoljno čvrste

Ako vlažne maramice koje ćete koristiti nisu dovoljno čvrste, veš mašina će ih u prvih nekoliko sekundi pokidati i onda time ništa niste postigli. Trebate ih testirati. Uzmite jednu maramicu i probajte je rukama iscijepkati. Ako uočite da ne možete to uraditi tako lako, onda su te maramice idealne čvrstine da se koriste na ovaj način u veš mašini.

Papirne maramice ili krpe neće vam pomoći

Ako pokušate svoje vlažne maramice zamijeniti onim običnim papirnim ili eventualno krpama za čišćenje onda ćete dobiti kontraefekat. Obične papirne maramice će se raspasti u veš mašini i ostaviti tragove na vašem vešu, dok će krpe biti samo oprane skupa sa ostatkom veša.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.