Sveti srpski vladika po imenu Nikolaj Velimirović zanimao se za pitanje zašto loši ljudi postižu napredak u životu, odnosno da im sve ide dobro, iako to nisu zaslužili.

Ovako je on pričao svima koji vjeruju da su bolji život dobili loši ljudi

“I što se na kraju s njima događa s njima i njihovim nasljednicima? Jeste li se zapitali? Ne dopustite da se vaše misli spotaknu kad vidite da se neko hvali snagom i zaboravljajući Davaoca moći. Sjetite se kako je oholi i hvalisavi Golijat umro od praćke dečka Davida.

Ne dopustite da vam se srce zbuni kada vidite da se neko nepravedno obogaćuje. Oni jedu, a neće biti zadovoljni; on će krasti i oduzimati i nedovoljno će mu biti. Sjetite se bogatih Sodomita kako su u jednom trenutku bili ispunjeni vatrom i pepelom skupa sa svim svojim bogatstvom.

Vi ste kršćanin, a kršćanin dugotrajno promatra događaje, u cjelini, a ne dijelom. Kršćanin napredak nepravednih ne shvaća kao neki ostvareni događaj, ali čeka da vidi šta slijedi. On zna da nepravedni čovjek ne napreduje ni po svojoj snazi ​​ni po pameti, već samo zato što mu je Bog dao da napreduje kako bi se nekoga sjetio – da bi se sjetio Boga.

Jer neizrečeni je naš milosrdni Bog i dopušta nepravednima da rade ono što žele, kako bi se u bilo kojem trenutku mogli osvijestiti da je to od Boga i sramiti se svojih bezakonja i ispraviti se.”

Ostatak teksta i ove veoma zanimljive tematike možete pročitati OVDJE

Preporučujemo