Novo

ZAŠTO JE KRALJICA ELIZABETA NOSILA SAMO JARKE BOJE’ Razlog je dirljiv, svaka kombinacija imala jedinstven broj!

I ovaj dan, kao i naredni dani vjerujemo bit će posvećeni kraljici Elizabeti II koja je preminula jučer u 96.godini života. Cijeli svijet jednostavno je šokiran činjenicom da je kraljica preminula, dok je cijela Velika Britanija u žalosti. Sada su svi mediji širom svijeta, pa i kod nas preplavljeni sa nekim novim informacijama i detaljima koji se odnose na kraljicu, pa ćemo tako i mi danas da se bavimo sa jednom veoma zanimljivom pričom, a kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite, pisat ćemo o kraljičinom odijevanju.

Naime, pored svega kraljica će ostati upamćena i pi njenim neponovljivim odjevnim kombinacijama koje je ona ponosno nosila i sa kojima se uvijek isticala, i upravo oni su razlog zbog čega se ona nalazila na meti kritika ali i negativnih komentara, jer mnogi su mislili da je riječ o njenoj egocentričnosti, a zapravo poznato je da je ona imala sasvim neobične rituale kojih se pridržavala strogo, pa je to važilo svakako i za njeno odijevanje. Dakle, svaka kombinacija koju je kraljica nosila imala je svoj jedinstveni broj, a uz to naznačeno i u kojoj prilici je ta kombinacija nošena. Znamo i to da je ona voljela jarke boje i veoma klasičan stil, a svaki svoj stajling ona bi obilježila sa brojem kako ne bi došlo do toga da ga opet obuče.

Zanimljivo je mnogima to da se ona nikada nije pojavila u istoj kombinaciji, pa čak nije ponavljala ni boje, a prilikom proslave njenog 90-tog rođendana ona je nosila neon zelenu boju, i zbog toga izazvala je razne komentare na društvenim mrežama. Iako su mnogi mislili da je ona egocentrična, razlog je zapravo bio drugi, jer ona je iz specifičnog razloga htjela da bude prepoznatljiva u masi, a smatrala je da je na taj način svaki njen podanik može vidjeti, ma koliko bio udaljen od nje, i ona je upravo na taj način svima stavljala do znanja da je ona tu za svakoga. Ostatak teksta pročitajte ovde.