Mnogo je lopova u svakoj ulici, a da nismo toga ni svjesni. Jedva čekaju da vi niste u kući kako bi vas pokrali. Danas vam donosimo par savjeta koji će vam pomoći da zaštite svoj dom.

Jaka brava

Uvijek pazite na to kakvu bravu ćete kupiti za svoj dom. Neka ona bude što kvalitetnija, nemojte štediti na tome. Mnogo je kineske robe na našem tržištu pa tako i brava koje je jednostavno provaliti.

Nemojte da vam kućni telefon glasno zvoni

Tehnologija je uznapredovala, danas svi imamo prenosive kućne telefone. Iskoristite to i smanjite zvuk zvona kada ste vi van kuće. Lopovi obraćaju pažnju na mnogo faktora i dosta toga mogu da uprate. Ukoliko se nalaze u vašem komšiluku i čuju da vam telefon neprestano zvoni, to može samo značiti da vi niste u kući.

Zaštitite prozore

Nemojte dozvoliti da držite stare i oštećene prozore u svome domu. Najčešće lopovi upadaju u kuće upravo kroz prozore.

Rezultat slika za zastitite kucu od lopova

Obratite pažnju na to gdje držite vrijedne stvari

Veoma je bitno da obratite pažnju gdje držite vrijedne stvari u kući. Ako su one vidljive s ulice, to vaš dom čini potencijalnom metom lopova.

Pazite kakve majstore dovodite u kuću

Kada renovirate kuću ili jednostavno nešti popravljate, nemojte ostavljati majstore da budu sami, pogotovo ako ih ne znate. Moguće je da če iskoristiti priliku da “skeniraju” dragocjenosti po vašoj kuči.