Kao što ste možda pročitali u samom naslovu članka, ipak ima ljudi koji imaju veliko srce i iako su prilično bogati, opet im nije teško podijeliti ne samo jedan dio već i cijelo bogatstvo koje su stekli za svog života.

Oscarom nagrađeni glumac za “Skriveni tigar, skriveni zmaj” poznat je po tome što je vodio skromni život, trošeći samo 100 dolara mjesečno. Glumac je poznat i po tome što je jedan mobitel koristio 17 godina, a na pametne telefone prebacio se samo dvije godine nakon što je stari model telefona prestao raditi.

“Novac mi zapravo ne pripada. Zadržavam ga samo privremeno”, rekao je na pitanje koji su mu planovi za njegovo bogatstvo i šta namjerava učiniti s njim u svom životu. Bio je iskren i održao je govor koji je prevario sve prisutne novinare, pa čak i one koji su to čitali u medijima i društvenim mrežama.

Vijesti o njegovim planovima ponovno su se pojavile ove sedmice nakon što je na Tajvanu pokrenuo promociju svog novog filma “Project Gutemberg” koji će biti prikazan 4. oktobra.

Glumac i njegova supruga Jasmin Tan već dugi niz godina imaju svoje dobrotvorne zaklade. Par nema djece, toliko novca koji zarađuju odlaze u zemlje u kojima su djeca gladna, gdje nema vode za piće i druge ranjive zemlje.

Renomirani glumac Cha Jun Fat dobio je čak tri hongkonške nagrade za najboljeg glumca i dvije tajvanske nagrade Zlatni konj. Američki mediji proglasili su ga najboljim glumcem u posljednjih 20 godina.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo