Novo

ZAMENILA SAM BAREM 5.000 BEBA: Medicinska sestra obolela od najgore bolesti, pa na samrti iznela JEZIVO PRIZNANJE – Morate mi oprostiti, ja nisam loša osoba(FOTO)

Nekada se u filmu pogleda tema zamjene beba ,djece u porodilištu, ili krađa djece pa iako se zna da je to samo scenarij koji je neko napisao ipak nije jednostavno gledati.

A kada se to desi u stvarnom životu onda je to još bolnije, monstruoznije i za ne povjerovati.

Jedna medicinska sestra, koja je godinama radila u porodilištu ,je odlučila da “očisti savjest” i istrese iz sebe ono što je radila sa bebama u porodilištu.

“Bolujem od karcinoma, već je u poodmakloj fazi tako da mi je ostalo još malo vremena, znam da ću uskoro da umrem. Zato želim priznati svoje grijehe pred bogom i pred svim onim ljudima koje sam oštetila dok sam radila kao medicinska sestra. Želim u raj, znam da nisam loša osoba i stoga tražim oprost. Morate da mi oprostite. Priznajem da sam zamijenila oko 5000 beba” – izjavila je na bolničkom krevetu bivša medicinska sestra.

Prema njenim riječima, ona je iz čiste zabave za svojih 12 godina rada, izvršila nakon poroda zamjene oko 5000 beba dok je radila u bolnici The University Teaching Hospital u Zambiji. Kada porode neku ženu, ako je bilo još jedan porođaj istovremeno ili u skorije vrijeme ona je iz hira, mijenjala narukvice koje bebe dobiju sa brojem, tako da su majke dobivale “tuđu”djecu.

“Radila sam to samo iz zabave i neke navike. Svjesna sam da sam zgriješila pred bogom i pred svojim zemljacima. Ali nisam to radila iz loše namjere i nisam htjela nikome naštetiti. Molim moje Zambijce da mi oproste zbog toga što sam učinila toj nedužnoj djeci. Zbog tog mog postupka neki parovi su se i razveli nakon odlaska na DNK test kada se otkrilo da djeca nisu njihova. Ja to nisam mogla znati.” – rekla je.

“Jako puno majki je dojilo djecu koja nisu bila njihova ne želim ići u pakao zbog toga, zaista mi je žao. Da sam znala da će se te stvari desiti bila bih pažljivija.” – rekla je u očaju Mveve.

Za sve one koji su dobili djecu u toj bolnici u periodu između 1983. i 1995.,preporučuje da se testiraju ako imalo sumnjaju u porijeklo svoje djece.