Novo

ZAISTA UŽASNO- NOVI SLUČAJ U KINI JE OSTAVIO NAUKU BEZ TEKSTA! U napuštenom stanu pronašli koronu. Evo KAKO JE TAMO DOSPIO

U jednoj kupaonici u jednom napuštenom stanu u Kini znanstvenici su pronašli koronavirus i došli do revolucionarnog otkrića.

Stan u gradu Guangzhou u Kini, koji je bio dio eksperimenta grupe znanstvenika, sve ih je doveo do potpuno novog otkrića. Naime, u sklopu eksperimenta znanstvenici su proveli simulaciju kako bi pratili kretanje virusa i utvrdili može li se virus širiti cijevima. Na kraju je zaražena čitava zgrada, a u zahodima okolnih stanova pronađeni su tragovi virusa. Stan je napušten mjesecima prije eksperimenta, a znanstvenici su pronašli tragove virusa na sudoperu, tušu, česmama ali i na zahodu, a znanstvenici su svoje otkriće objavili u popularnom magazinu Environment International.

Zanimljivo je da se ova kupaonica nalazila tačno iznad stana u kojem živi porodica koja je 7 dana ranije izvijestila da je zaražena koronavirusom. Sve to dovodi do zaključka da se virus može prenijeti cijevima, a to je utvrđeno i prije 17 godina kada smo imali epidemiju SARS-a. Inače, znanstvenici su pronašli tragove virusa u stanovima koji su udaljeni 12 spratova od stanova u kojima ima zaraženih ljudi, a znanstvenici smatraju da su zaraženi ljudi pustili virus stolicom u  cijevovodni sistem i da se proširio cijelom zgradom.

Na isti način je 2003. godine, tokom epidemije SARS-a u Hong Kongu, zaraženo čak 329 stanovnika jedne zgrade, a pokazalo se da su razlog tako masovne zaraze loše cijevi u zgradi, iako nije isključen mogući prijenos liftom. Znastvenici ipak misle da su glavni uzrok ove infekcije zapravo loše cijevi. Poznato je da se virus  uglavnom prenosi kapljicama, ali znanstvenici su dokazali da se može prenijeti i preko stolice. Dokazano je da  zaraženi u stolici imaju i virus koji se zatim širi kupaonicom ispuštajući vodu u aerosolima.