Savjeti

Zagorjela mi šerpa, i htjela sam da je BACIM: Svekrva mi pokazala STARI TRIK, nakon samo jednog pranja izgledala je KAO NOVA(VIDEO)

Koliko vam se puta tokom kuhanja u kuhinji desilo da vam je šerpa, tava ili tiganj totalno zagorio. Još ukoliko ste to posuđe jako skupo platili, onda ste prinuđeni da bacite veoma skupu investiciju jer joj nema više spasa. Ali, je li to baš kraj?

Možda čak i niste nužni to raditi jer danas na internetu možete mnogo toga pročitati vezano za ovu temu.

Mi vam u današnjem tekstu donosimo jedan veoma upotrebljiv trik koji se koristi još od davnina, kada su naše nane i bake rješavale ovaj “neriješivi” problem bez ikakve muke. Mnogo ljudi upotrebljava jabukovo sirće za uklanjanje izgorjele hrane sa oštećenog posuđa. Naspite samo sirće u zagorjelu šerpu, malo sode bikarbone i vode. Stavite da se “otkiseli” nekih 30 minuta i onda žicom za pranjem ili spužvom jako brzo i veoma efikasno možete da uklonite svu nečistoću, masnoću, ostatke zagorjele hrane sa vašeg posuđa.

Postoji također i način da u kompletnu šerpu naspete običnu vodu iz česme i da onda ubacite 2 ili 3 kašike praška za veš (ili eventualno 1 kocku za veš mašinu). Ostavite onda to da prokuha i neka odstoji nekih 15 minuta. Potom prospite vodu i onda sa toplom vodom isperite šerpu i izribajte spužvom ostatke izgorjelog sa dna.

Za kraj smo vam pripremili jedan itekako dobar video klip koji je krcat savjetima starih žena koje su se decenijama borile sa zagorjelim posuđem, dok još nije postojalo ovoliko različitih preparata za čišćenje. Zaključak na kraju je da ne trošite bezveze novac na skupocjene preparate iz supermarketa kada možete puno lakše i jeftinije očistiti svoje posuđe i to za samo 30 tak minuta.