Zanimljivosti

Zaboravite na Španiju, Italiju i Grčku: Ljetovanje na OVOM mjestu je za DŽABE! Ljudi ne mogu primiti SVE rezervacije sa Balkana

Narodu je sasvim sigurno izolacije već odavno preko glave, pa mnogi zbog toga već sada prave pripreme za odlazak na “zaslužene” godišnje odmore.

Oni koji još uvijek rade, rezervišu termine za kraj ljeta, prave planove i rasporede i zamišljaju svoj odlazak na ljetovanje. Ali, obzirom na cijelu ovu situaciju i vidljivu krizu sa koronavirusom, kućni budžeti su srozani do samog minimuma, zbog čega ljudima ne preostaje previše opcija za neka skuplja i modernija odredišta. Svi će gledati da odu na neku bližu i jeftiniju destinaciju, sa što jeftinijim smještajem. Bitno je samo da ima dovoljno sunca i da je voda slana, za ostalo se čovjek snađe.

Postavlja se naravno pitanje kako će na sve ovo da reaguju turističke agencije, s obzirom da se još uvijek ne zna kakve će cijene oni da postave. Ukoliko uzmemu u obzir ionako malu platežnu moć Balkanjerosa onda nema previše opcija za odabir.

Najjeftinija mjesta svakako su Bugarska, Grčka i Crna Gora, ali šta ako vam kažemo da postoji još jedna mnogo jeftinija opcija, koja uopšte nije daleko, a čak je i povoljna za svačiji džep?

Sigurno mislite da takvo mjesto ne postoji, ali mi vam kažemo – postoji. Najnovija turistička atrakcija sada, vjerovali ili ne, je postala Rumunija. Da, niste pogrešno pročitali.

Rumunija je postala najnovija turistička atrakcija, čak atraktivnija i jeftinija od Bugarske. Ako bi vjerovali izvjesnoj Milici P. iz Beograda, Konstanca i Mamaja su višestruko bolji od Budve, pa čak i daleko jeftiniji. Privatni smještaji na ovim destinacijama su do 10 eura maksimu, jedna kafa košta 0,75 eura, a ima i sunca i slane vode. Idealno.