Savjeti

Zaboravite na odlaske ZUBARU: Potrebna su vam samo ova DVA SASTOJKA i vaš će KAMENAC da nestane zauvijek (SAVJET)

U današnje vrijeme ogroman broj ljudi, posebno mladih, brine o svojoj oralnoj higijeni, pa su posjeti stomatologu postajali sve učestaliji i redovitiji, a tako zapravo i treba biti.

Ali, posjete stomatologu također zahtijevaju finansije, a nisu baš svi u mogućnosti priuštiti tako nešto, pa se neki okreću nekim jeftinijim i prirodnijim načinima održavanja zuba. Održavanje oralne higijene vrlo je važno jer neodržavanje može dovesti do nekih teških bolesti u našem tijelu i utjecati na cjelokupno funkcioniranje svih organa.

Pored toga, ukoliko se ne brine o zubima i zubnom kamencu, mogu se javiti neke zarazne bolesti, oticanje desni i tkiva oko zuba. Oni koji su u mogućnosti, obratite se stomatolozima radi pomoći u takvim problemima, iako uklanjanje zubnog kamena također može oštetiti vaše zube, a sami stomatolozi će vas upozoriti na to, pa se ne preporučuje to učiniti često. Ali, postoji jedno veoma jednostavno, jeftino i sasvim prirodno rješenje problema zubnog kamena na zubima, a za ovu metodu su vam potrebne namirnice koje većina vas već ima u svom domu.

Sve što vam treba za to je: 40 grama ljuske oraha i 250 ml vode. Naravno, ljusku oraha nećete žvakati, nego ćete je staviti u kipuću vodu i kuhati 20 minuta. Nakon toga prekrijte prokuhanu smjesu i ostavite da se ohladi, a nakon toga sve procijedite i vodom očistite zube. To radite neko vrijeme, tri puta dnevno, a vjerujemo da ćete nakon samo sedam dana uočiti razliku u izgledu zuba, čime ćete biti više nego zadovoljni.