Krečenje često može biti skupo ulaganje i nemoguće ga je priuštiti kad god poželite, ali šta je s tim ako mrlje ili naslage nečistoća postanu previše vidljive?

U stvari, postoji način na koji možete osvježiti zidove i vratiti njihovu čistoću nakon višemjesečne prljavštine na njima.

Važno je očistiti zidove suhim krpama i usisavačem prije nego što pristupite ovom postupku.

Dakle, mješavina koja može ukloniti nečistoće sa zidova izrađena je od amonijaka, bijelog octa i malo sode bikarbone. Pomiješajte ove sastojke u zdjeli, a zatim umočite spužvu ili čistu krpu u mješavinu kako biste obrisali zidove pokretima od poda do stropa. Zatim preko očišćenog dijela zida koristite krpu natopljenu u čistoj vodi. Uostalom, sušite zidove sušilom za kosu.

Međutim, važno je da testirate koliko su vlažni zid i vapno da reagiraju na ovu smjesu prije nego što počnete s krečenjem. Da biste to učinili, isprobajte domaće sredstvo za čišćenje na dijelu zida koji nije vidljiv.

A ako to trebate riješiti, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da obavite stvari …

Rezanjem u potpunosti možete transformirati svoj unutarnji prostor dajući mu svoj pečat. Korištenje valjka i četke prilično je jednostavno, a ideje su svuda oko vas.

A vapno se ne pretvara u stresnu situaciju, poslušajte savjete iskusnih slikara, zasukajte rukave i krenite dalje.

Što je veći uzorak, bolji je uzorak

Ne očekujte da će vam veličina uzorka pomoći da zamislite kako će izgledati određena boja na vašem zidu. Najbolje se koristi veći primjerak od najmanje 0,25 četvornih metara.

Odaberite kvalitetu

Vrijedi li ulagati u kvalitetnu boju? Da, naravno. Jeftinija boja izgleda dobro dok je još mokra, ali ne kada se osuši. Onda morate prijeći još jednom rukom peko toga i još jednu seriju odraditi… i potrošili ste puno boje. Također, nove se boje brzo osuše, neke čak i za 30 minuta, tako da ne morate čekati sljedeći sloj cijeli dan.

Izvor: Žena portal

Preporučujemo