Očne bore dolaze s godinama, a mi često brinemo zbog ranih znakova koji se pojavljuju na našoj koži i dok smo mladi još.

Iako postoji nekoliko čimbenika koji mogu uticati na raspadanje kože i stvaranju bora, kriva proizvodnja kolagena može biti krivac.

Možete poboljšati proizvodnju prirodnog kolagena odabirom pravih vrsta hrane.

Suhe šljive

Pune su antioksidansa i uzrokuju rasipanje slobodnih radikala koji oštećuju vašu kožu. A slobodni radikali odgovorni su za pojavu linija i bora na našoj koži, jer napadaju stanice kože, uzrokujući pritome propadanje tkiva.

Pet do šest šljiva dnevno je doza koja će vam obezbijediti unos idealne količine antioksidanata u vaše tijelo. To će pomoći vašem tijelu da stvori više kolagena kako bi se spriječili znakovi starenja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj često je povezan s gubitkom kilograma, ali možda ne znate da on pripomaže i zatezanju kože. Antioksidanti u zelenom čaju mogu vam pomoći da se lako riješite slobodnih radikala koji oštećuju stanice kože, a istovremeno povećavaju proizvodnju kolagena da bi koža ostala zategnuta i nježna.

Preporučljivo je piti barem 5 šoljica zelenog čaja svaki dan, ali pazite da niste previše osjetljivi na kofein jer ako pretjerate možete imati velikih problema sa spavanjem.

Kupus, špinat i kelj

Tamno zeleno povrće je među najboljim namirnicama za proizvodnju prirodnog kolagena. Kupus, špinat i kelj imaju sve potrebne hranjive tvari i sastojke koji mogu poboljšati hidrataciju vaše kože i povećati elastičnost. Konzumiranje ovog povrća dnevno poboljšati će vašu kožu vrlo brzo.

O ostalim namirnicima dobrim za stvaranje prirodnog kolagena, odnosno za sprečavanje pojave bora pročitajte OVDJE

Preporučujemo