Novo

“Za vas nije dobro jutro”: Putinov bivši savetnik OTKRIO ko bi bio PRVA META Putinovog nuklearnog napada…

Vladimir Putin, bivši savetnik i lojalista Kremlja, Serej Markov u razgovoru za BBC Radio slušaocima je poručio da će Velika Britanija i njeni gradovi biti na meti nuklearnog napada ukoliko do njega bude došlo. Takoo je on interpretirao jučerašnji Putinov govor, u kojem je objavio delimičnu mobilizaiju i zapretio korišćenjem nuklearnog oružja kako bi odbranio rusku teritoriju.

Pa je Markov tek što muje radijski voditelj rekao “dobro jutro” ovako replicirao: “Nije dobro jutro za sve”. ” U Rusiji je naređena delimična mobilizacija, i vama britanskim slušaocima bih poručio da je Putin kazao da će biti spreman upotrebiti nuklearno oružje, uključujući i napad na Veliku Britaniju. Vaši gradovi biće mete”, nastavio je. Zatim je poručio kako su za rat u Ukrajini odgovorni američki predsednik Džo Bajden i britanska premijerka Liz TRas, a odao je da su Ukrajinu “okupirale zapadne zemlje” koje “koriste ukrajinske vojnike kao robove”. “Ovaj nuklearni rat mogao bi biti rezultat ludog ponašanja Džoa Bajdena, Borisa Džonsona i Liz Tras” ocenio je.

Kada je u pitanju Markov on ozbiljno tvri da je apsolutno jasno da Rusija ne vodi ra t protiv Ukrajine i da nema razloga da protiv nje koristi nukle arno oružje. “Ukrajinci su naša braća, ali su okupirani od strane Zapada”, rekao je on. On smatra da je uspostavljanje mira još uvek moguće ali dodaje “Ljudi u Londonu moraju razumeti da ova pretnja dolazi od Liz Tras, koja je agresor. Na komentar voditelja kako Rusija sprovodi invaziju, a ne “specijalnu vojnu operaciju” kako to naziva Moskva, Markov je kategorički rekao: “Ne, ne! To je oslobađanje Ukrajine”.