Kada smo na nekoj dijeti i očajnički se trudimo da smršamo najveći problme je svakako iznenadni napad gladi i ogromna želja za slatkišima.

19 Foods That Can Fight Sugar Cravings

Da bi se to stavilo pod kontrolu, pronašli smo i za vas pripremili jedan veoma zanimljiv recept za jedan napitak koji dokazano može smanjiti vaš apetit i tako eliminisati svaku vašu potrebu i želju za slatkišima.

U pitanju je jedan nutricionistički trik koji će vam odlično doći ako pokušavate da dovedete u red svoju liniju. Ne samo što ovaj napitak može da reguliše vaš apetit, on pored toga isto i ubrzava vaš metabolizam, daje vašem tijelu potrebnu energiju i usput izbacuje sve akumulirane toksine, a isto tako stabilizira i nivo šećera u vašoj krvi i razgrađuje svu prisutnu masnoću.

Sastojci:

1 šolja soka od cijeđenog grejpa
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika meda

Priprema:

Sve gore navedene sastojke (dakle i sok od cijeđenog grejpa, med i jabukovo sirće) treba dobro izmiješati sve dok se sva tri sastojka ne sjedine i to je to. Vaš željeni super napitak je gotov i spreman za upotrebu. Napitak se inače treba piti prije svakog obroka, odnosno drugim riječima rečeno, tri puta dnevno. Smije se piti sedam dana, ali je onda potrebno napraviti pauzu od sedam dana, jer u suprotnom može doći do nekih kontra indikacija.

Šta vi mislite o ovom napitku? Da li se i vi borite sa viškom kilograma pa morate na razne dijete, ali dobijate ove nagle napade gladi i želju za slatkišima? Onda probajte ovaj specijalan napitak i nećete požaliti. Sigurno.

Ne pijte sok od grejpa s ova 53 lijeka: Promijenit će im učinak ...